Акценти
Начало / Общество / Георг Спартански: Хвърляме хиляди да чистим след някой, на който му липсват първите 7 години

Георг Спартански: Хвърляме хиляди да чистим след някой, на който му липсват първите 7 години

„250-300 хиляди лева минимум ще хвърлим тази година, за да чистим след някой, на който му липсват първите 7 години“. С тези думи кметът на Плевен Георг Спартански изказа своето недоволство на редовната оперативка в Общината, че речните корита и Каскадата се ползват за сметище, а и много други места в града.

До местната администрация е изпратено писмо от директора на РИОСВ-Плевен за проверка на речните корита. Те трябва да бъдат почистени и приведени в приличен вид. Затова тази седмица ще бъдат извършени огледи на тяхното състояние.

Градоначалникът определи състоянието на града като бардак, който самите плевенчани създават. Той посочи, че лично е местил кошчета, сложени умишлено на средата на центъра. Георг Спартански изказа недоумението си защо на никой не му правят впечатление подобни неща, които се отразяват на цялостната визия на града.

Кметът посочи още, че не са малко и средствата за ремонти на детски площадки след вандалски прояви. 45 от общо 62 площадки са били частично или цялостно ремонтирани. Това е сериозен проблем, на който също трябва да се обърне внимание.

Средствата за чистене и ремонти могат да се използват по-много по практичен начин за разкрасяване на града и ремонт на улици. за да се случи това, обаче, плевенчани трябва да са по-отговорни.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...