Начало / Образование / Георг Спартански с апел: Нужни са ни доброволци!

Георг Спартански с апел: Нужни са ни доброволци!

Кметът Георг Спартански днес се обърна към хората, които имат желание и възможност да помогнат в създалата тежка ситуация заради COVID-19, да се включат в Кампанията по набиране на доброволци. Чрез профила си във Фейсбук той призова хората към съпричастие.

Ето какво написа в призива си за набиране на доброволци:

„Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки един от нас.

Много хора имат нужда от помощ и подкрепа.

Обръщам се към всеки, който има желание и възможности да помогне, да се включите в Кампанията по набиране на доброволци.

Вашето съдействие е нужно за осигуряването на социални грижи на най-рисковата група – възрастните хора, като при необходимост да ги снабдявате с продукти от първа необходимост и лекарства.

Ако сте готов да се включите като доброволец, моля, пишете на следния електронен адрес: [email protected]

Важно е да посочвате вашите три имена, своите професионални умения и телефон за връзка, на който ще се свържем с Вас.

За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, ще бъдат осигурени необходимите предпазни средства.

Вярваме, че личната отговорност на жителите на Общината и стриктното спазване на предприетите ограничителни мерки ще подпомогнат усилията ни за справяне с трудната ситуация.

В момент на кризи ние сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме взаимно и да се справяме с предизвикателства. Сигурен съм, че с общи усилия, ще успеем!

Благодаря на всеки, който е готов да участва в тази хуманна мисия!”

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...