Акценти
Начало / Общество / Георг Спартански: Спирам разрешителните, ако така дивашки продължават да разкопават града

Георг Спартански: Спирам разрешителните, ако така дивашки продължават да разкопават града

Казал съм, че ще спра разрешителните на всички фирми, ако така дивашки продължават да разкопават града и не възстановяват след себе си. Това заяви днес кметът Георг Спартански по повод недоволните коментари на граждани, които  буквално заляха социалните мрежи, след безобразното разкопаване на улици и тротоари в града за полагане на оптичен кабел за интернет.

Зам.-кметът арх. Невяна Иванчева вече е провела среща с всички фирми, които извършват изкопните дейности, за да бъдат предупредени.

„Всеки смята, че Общината има пари в излишък и ще оправя разрушената инфраструктура. Предупредил съм, че искам снимки преди и след като са копали, ако има и една разлика, няма да им се издаде финалният документ”, заяви кметът. „Тези надцаквания по селски,  фирмите да си правят кал една на друга, а целият град да псува мен и администрацията няма да стане”, доста образно се изрази Спартански.

010разкопана улица

Той беше категоричен, че ще има срокове, в които фирмите ще трябва да си отстранят дефектите. Ако не го направят, няма да получават разрешителни и няма да копаят.

Арх. Невяна Иванчева поясни, че съгласно законовите разпоредби първо специалистите от Общината трябва да проверят дали мрежите са положени съгласно изискванията. След което се прави засипването на изкопите и възстановяване на първоначалния вид на настилката. Преди  започването на изкопните работи фирмите са длъжни да направят план за временна организация на движението по време на строителството. От Общината са изпратили специални писма до фирмите, в които всички тези изисквания са предварително разяснени.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...