Начало / Избори / Избори 2015 / Георг Спартански: Плевен с човешко лице или Плевен на политическия бандитизъм е изборът на плевенчани тази неделя

Георг Спартански: Плевен с човешко лице или Плевен на политическия бандитизъм е изборът на плевенчани тази неделя

„ Плевен на гражданите , Плевен  с човешко лице или Плевен на политическия бандитизъм е изборът, който съгражданите ни трябва да направят в неделя!“- каза Георг Спартански на пресконференция в клуба на БТА.

„Благодаря на съгражданите ни, които подкрепиха кандидатската листа за общински съветници на МК „Плевен може- Плевен побеждава“ и мен,като кандидат- за кмет на Община Плевен. 17 589 гласа за мен и около 10 000 гласа за листата е много добър резултат.Моята преднина пред  опонента ми Димитър Стойков е 1115 гласа на първи тур“ , каза Георг Спартански и добави: „Констатирахме за пореден път нечистоплътни политически практики, политическо инженерство и мръсно манипулиране на най- бедните.За пореден път бе извършено брутално масово купуване на гласове,което е престъпление срещу избирателните права на гражданите. “За пример той даде разпределението на гласовете в село Буковлък, където от общо 3 избирателни секции , две от които с компактна маса избиратели-роми,за Спартански има 273  гласа, а за опонента му от ГЕРБ-1294 гласа.В Славяново например,където също има малцинствено население,но с турски етнически произход, ситуацията е съвсем различна : 769 гласа за Спартански срещу  525 за опонента му Димитър Стойков,при това в общо пет избирателни секции,в една от които победата е за опонента.“

Спартански определи пълното медийно затъмнение по време на изборния ден и в нощта след изборите  за Плевен и редица градове в страната като целенасочен опит за оказване на въздействие и внушение върху избирателите.“Плевен беше в тотално медийно затъмнение, заради очаквано лошите резултати на управляващата тук групировка .“Казах, че обещавам почтеност и спазвам своето обещание!“, категоричен беше Георг Спартански и допълни,че счита за срамно ползването на изборни прийоми като нахлувания в избирателни секции на лица,нямащи право да влизат в тях , оставането им вътре по време на протичането на изборите, както и при самото отчитането на резултатите ,особено когато тези нарушения се извършват от народен представител от управляващата партия,както се е случило в селата Търнене и Буковлък.

„Ако гражданите на Плевен сега не заявят своя категоричен вот в подкрепа на почтеността, професионализма, публичността, прозрачността и практичността, след четири години ще бъде късно.Тогава Плевен няма да има съпротивителните сили да се вдигне на крака.Политическият организъм на обществото ни е с тежко заболяване и се нуждае от спешно и радикално лечение.Благодаря на моите съграждани и дълбоко вярвам, че категоричният им избор на 01.11.ще е да върнем града на хората!“- подчерта кандидатът за кмет на МК „Плевен може – Плевен побеждава“.

Спартански заяви,че няма да влиза в нечистоплътни, политически сделки, ще отстоява политическия морал и няма да предаде доверието на хората.

„Безпартиен съм и ще бъда зависим единствено от очакванията на хората към мен!Знам, че честни и почтени хора и професионалсти има във всяка партия.Вярвам, че голяма част от хората в ПП ГЕРБ са именно такива.Моята битка е само срещу една малка група  в Плевен, която е узурпирала властта и си служи нечистоплътно и непрозрачно с нея, в полза на лични и групови, но винаги частни интереси!“.

В отговор на журналистически въпрос Георг Спартански заяви, че след първия тур вече е получил подкрепата на няколко основни политически формации , участвали в изборите, като предстои те самите да изберат по какъв начин да оповестят това преди втория тур.

Кандидатът за кмет коментира внушенията на своите политически опоненти, че ако бъде избран за кмет, централната власт няма да го подкрепя в неговата бъдеща дейност така: „С подобни коментари и внушения тези, които си ги позволяват, тежко злепоставят своите партийни началници. В Правителството на България, както и в Парламента има достатъчно умни хора, които не биха се поддали на лукса да търсят краткосрочна политическа изгода, отмъщавайки си за изборна загуба на мен, наказвайки по такъв начин хората на Плевен. Съмнителните краткосрочни печалби се превръщат в дългосрочни политически загуби и далновидните политици го знаят. Правителството е на България, не на тоя или оня, институцията не е зестра или бащиния на никого. Не мисля,че ще се налага да воювам с държавни институции, защото не сме избрани да се обичаме, а да вършим работа. Аз съм доказал, надявам се, че мога да водя битки и да отстоявам принципи-ще го правя и като кмет.“

„Злоупотребата с политическа власт се връща като бумеранг, а политическата наглост и безцеремонност ще бъдат наказани от хората!“, подчерта Георг Спартански и завърши с призив плевенчани да заявят категорично своята гражданска позиция в неделя.

купуването и продаването

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...