Акценти
Начало / Образование / Георг Спартански: Очаква се много бурна, взривоопасна  сесия

Георг Спартански: Очаква се много бурна, взривоопасна  сесия

Като взривоопасно определи кметът Георг Спартански предстоящото заседание на Общинския съвет в Плевен, на което ще трябва да се реши съдбата на три плевенски училища. Закриването на ОУ „Васил Левски” и ОУ „Н.Й.Вапцаров” и преструктурирането на Езиковата гимназия, при което така наречената Малка езикова трябва да бъде отделена.

Заради различните слухове, които се носят в града, родителите на децата от Малката езикова имаха среща с кмета за бъдещето на училището.  „Доколкото  успях, ги успокоих. Но от съветниците зависи дали ще образуваме ново училище, което ще запази в цялост колектива, програмата, децата на Малката езикова и ще бъде създадено ново основно училище, на което  само трябва да изберем името и мястото, на което ще продължи да съществува. Или ще натирят децата с решение за отделяне, за да се спазят изискванията на Закона”, коментира днес Спартански.

Той предупреди, че тревогата на родителите на около 540 деца от Малката езикова е огромна и те имат революционна готовност. Това предвещава взривоопасна сесия, ако съветниците решат да натирят децата на което където му видят очите, каза кметът и призова служителите от отдел „Образование” в Община Плевен да имат готовност за разясняване на въпроси, свързани с промените, които се предлагат и основанията за това.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...