Акценти
Начало / Общество / Георг Спартански: Очаквам позитиви за Плевен от участието ми в президентската делегация в Москва

Георг Спартански: Очаквам позитиви за Плевен от участието ми в президентската делегация в Москва

За Плевен е чест, че имаше представител в делегацията на президента Румен Радев, която посети Москва. Това  е оценка както от българска, така и от руска страна. Това каза днес пред журналисти кметът Георг Спартански, който беше единственият кмет от страната, включен в делегацията на Президента Румен Радев, която посети руската столица по покана на Президента на Русия Владимир Путин.

Спартански подчерта високата оценка, дадена от Президент Румен Радев за изключително високото ниво, на което са проведени честванията по повод 140 години от Освобождението на Плевен и отбелязването в национален мащаб на Плевенската епопея, както и начинът, по който Плевен съхранява паметта за тези събития и паметниците, свързани с тях. „През годините  сме били последователни и без значение на политическите влияния  на момента сме отстоявали позицията, че Плевен е град, който е исторически свързан с Русия и  паметта за тези, които са дали живота си за освобождението на Плевен и България, е жива. Поканата за включване в делегацията е висока оценка за всичко, което е направено в Плевен през годините, което съм сигурен ще правят и тези, които идват след нас”, каза още Спартански.

Кметът очаква позитивите за Плевен след тази визита да са добри и те да са свързани с „положителни събития по отношение на историческия и културния туризъм, подкрепа в поддръжката на паметниците, свързани с Руско-турската освободителна война”.

Чрез президентския протокол плевенският кмет е поднесъл на президента Путин  специалния плакет, който Община Плевен изработи по повод 140 години от Освобождението на Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...