Начало / Политика / Георг Спартански обяви кандидатирането си за втори кметски мандат

Георг Спартански обяви кандидатирането си за втори кметски мандат

Днес пред надписа „Аз обичам Плевен” Георг Спартански обяви официално влизането си в надпреварата за кмет на община Плевен в предстоящите на 27 октомври местни избори. Кандидатурата му е издигната от  Инициативен комитет и  гражданска подписка, обяви сам Георг Спартански.

„Обявявам публично и прозрачно моето намерение. За моите приятели, колеги и близки казвам: Да,  ще се кандидатирам за втори мандат. За моите опоненти, критици, които ми даваха една друга гледна точка на това, което вършихме и също с благодарност за конструктивната критика, съща казвам: Да, ще се кандидатирам”, обяви Спартански и това беше посрещнато с одобрение от присъстващите.

Той заяви, че няма да се кандидатира като независим, защото „си зависим от избирателите” и затова кандидатурата му ще бъде издигната от Инициативен комитет, подкрепена с необходимите по закон минимум 2 000 подписа.

„Събирането на подписката ще е тест как плевналии оценяват моята работа и на екипа, с който работя. Ако събера в срок тази подписка, ще получим регистрация от ОИК и ще участвам като кандидат за втори управленски мандат като кандидат на гражданите на Плевен”, подчерта Спартански и допълни, ще бъде зависим от волята на своите избиратели.

Георг Спартански обяви още, че е човек, който не бяга от битки. Предстоящата за вота на плевенчани ще е „битка за по-добрия ден на България, в частност за по-добрия ден на Плевен”.  Ако бъде избран, Спартански заяви, че ще разчита на подкрепата на избирателите и на бъдещия Общински съвет за довършване на започнатите от него и екипа му проекти. „Моята надежда е, че в новия Общински съвет на Плевен ще бъдат избрани хора отговорни, професионалисти, които ще работят не клиширано,  а убедено и със сърце за Плевен, какъвто е и символът на надписа пред който съм застанал – Със сързе за Плевен и с Плевен в сърцето”, каза Спартански.

Той заяви, че , ако бъде избран, ще продължи диалога си с гражданите, защото само диалога ги превръща от субект в обект на управлението.

Работа има много, надявам се че ще я свършим заедно и да си пожелаем общ успех в общите усилия за бъдещето на Плевен,каза още Георг Спартански.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...