Акценти
Начало / Икономика / Георг Спартански: Няма регламент за пазар при „Балканстрой”, битакът не може да остане там

Георг Спартански: Няма регламент за пазар при „Балканстрой”, битакът не може да остане там

Няма решение на Общински съвет – Плевен, за функциониране на пазар или тържище в района на зала „Балканстрой”, което означава, че неделната търговска дейност там е незаконна и трябва да бъде преустановена, заяви кметът Георг Спартански по повод изразено в социалните мрежи недоволство от бъдещо премахване на пазара.

Той съобщи, че в резултат на четири неделни проверки органите на КАТ са съставили над 300 акта за нарушения. „Това доказва, че този битак е предпоставка за създаване на сериозни проблеми в организацията на движение и не може  да остане повече там. Благодаря на полицейските служители, но проблемът изисква генерално решение, защото е свързан и с неспазване на редица други закони, с нерегламентирано замърсяване и  неподходяща визия на района“, коментира Спартански.

Той заяви готовност да се търси алтернативно място за преместване на битака, което да предложи за обсъждане в местния парламент. „Ако съветниците одобрят такова предложение, то дейността там трябва да се осъществява законосъобразно и при спазване на обществения ред“, допълни кметът.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...