Акценти
Начало / Последни новини / Георг Спартански: Не съм доволен от организационното състояние на ОФК „Спартак”

Георг Спартански: Не съм доволен от организационното състояние на ОФК „Спартак”

Изключително недоволен съм от организационното състояние на футболен клуб „Спартак” – Плевен. Клубът продължава да се представя безкрайно неубедително в първенството на Северозападната В група, което не отговаря на очакванията на плевенската публика. Това заяви днес в края на редовното оперативно заседание в Община Плевен кметът Георг Спартански.

Днес той е провел разговор с ресорния  зам.-кмет Иван Кюлджийски и с финансиста на Община Плевен – Евгени Генов, които са в Управителния съвет на клуба, и телефонен разговор със спонсора Иван Динов, за когото специално подчерта, че няма писмен ангажимент за подпомагане на плевенския футбол, а го прави единствено на добра воля.

Решено е на 16 октомври да се проведе Общо събрание на ОФК „Плевен”, на което ще бъдат направени промени в УС на клуба. „Ще изисквам стриктна финансова дисциплина, приемане на бюджет за 2018 г – разчетен до стотинка, като се посочи колко ще са средствата в него от Общината, колко от външно спонсорство. Ще има разсписани точни права и задължения, и административна структура на клуба”, заяви Спартански. Той квалифицира като безобразие сегашната ситуация, при която от общинския бюджет се отпускат 100 000 лв. за футбола, от които 20 000 лв. за юношеския отбор и в същото време се казва, че няма пари да се плати автобус до Севлиево и се събират пари от родителите за тренировките на децата.

„С тези  пари няма да влезем в А група, но те са добра основа, която да послужи за уреждане на текущите сметки на клуба през годината. И с генералното спонсорство на една или повече фирми да се търси  развитие в професионалните етажи на футбола”, посочи Спартански.

Кметът заяви, че лично ще участва в Общото събрание, като преди това, на 9 октомври, ще  има среща с част от членовете на УС и със спонсора Иван Динов.

По отношение твърдението на бившия треньор на „Спартак”  – Бойко Цветков, че не са изплащани заплатите на футболистите и това е основна причина футболният отбор да се представя лошо в последните кръгове на първенството, Спартански информира, че заплатите за юли са платени, както и тези за месец август на футболистите, които са се явили, за да си ги получат.

„За мен има пропуски в тренировъчния процес, занижена спортна дисциплина. Вина  имат и УС, и спонсора, и футболистите и треньорското ръководство” категоричен бе Спартански..

Той обяви, че в момента се водят разговори с доказано име във футболните среди за назначаване за старши треньор на плевенския футболен отбор.

Спартански се закани, че вече ще наблюдава в близък план футболния отбор на града. „След две години „Спартак” ще отбележи 100-годишнина и не му прилича да се намира на мястото, на което е. Има много въпроси за решаване, но повече така няма да я караме”, категоричен беше плевенският кмет.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...