Акценти
Начало / Култура / Георг Спартански: Нека в телевизионен дебат изясним с г-н Дойнов кой е убиец на читалища

Георг Спартански: Нека в телевизионен дебат изясним с г-н Дойнов кой е убиец на читалища

Кметът Георг Спартански днес заяви, че е готов на пряк дебат, излъчен дори по телевизията, с председателя на Съюза на народните читалища – Николай Дойнов. „Нека в пряк дебат да си изясним с г-н Дойнов кой е убиецът на читалищата и дали ми е фикс идея да разсипвам нещо, което по същество не съществува в една голяма част от плевенските читалища”, заяви днес на редовното оперативно заседание кметът Спартански. Поводът е заявеното от Дойнов на среща с читалищни дейци в Плевен, че ще даде на съда в Страсбург плевенския кмет.

Спартански подчерта, че зад неговите твърдения,  че в голяма част от плевенските читалища няма реална дейност, стоят документи. „Докато твърденията на Дойнов, че съм „убиец на плевенските читалища”, са плод на прекалената емоционалност на някои лица за сметка на информираността с факти”, заяви кметът.

Затова той препоръча на Николай Дойнов първо да се запознае с доклада на временните комисии, които разгледаха как се стопанисва общинската база, раздадена безвъзмездно на читалищата преди 10 години. И какво читалищата са вършили или не са вършили в тази база в продължение на 10 години и в какво състояние е заварена тя след изтичане на договорите. Нека г-н Дойнов види как се харчат парите от държавната субсидия за читалища, за което съм сигнализирал Министерството на културата и Министерството на финансите, допълни още Спартански.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...