Акценти
Начало / Общество / Георг Спартански: Масови уволнения няма да има

Георг Спартански: Масови уволнения няма да има

Масови уволнения  в Община Плевен няма да има. Това заяви днес на първата си пресконференция новоизбраният кмет на Плевен Георг Спартански. Ще бъде сменено единствено политическото ръководство и лицата от близкия роднинско-клиентелистки кръг, които не са повече от пръстите на ръцете ми, посочи Спартански.

Той обяви, че в най-скоро време ще сформира своя екип. Водещо в подбора  му ще бъде не политическата принадлежност, а професионализма на хората. Плевен няма да бъде делен на леви и десни, на червени и сини, а на такива,  за които интересът на града е приоритет и ще работят професионално, почтено, прозрачно, заяви Спартански.

Поставили сме си доста високи цели и затова всички професионалисти и почтени хора трябва да бъдат обединени, акцентира още новоизбраният кмет и призова да се заложи на позитивните очаквания. Той беше категоричен, че въпреки пъстротата в новоизбрания Общинския съвет ще му бъде лесно да работи, ако всички спазват принципите на почтеност, прозрачност и професионализъм в работата си.  Сред новоизбраните общински съветници има немалко хора, които са с доказано професионално ниво и политическите ни различия ни правят опоненти, а не врагове, заяви Спартански и гарантира, че каквито и политически договорки да се правят, те ще бъдат публично декларирани. Защо да не мога да работя с Цветан Антов, който е доказан в областта на спорта или с Христофор Дочев в областта на бизнес политиката, посочи той като пример за ползване на експертизата на общинските съветници.

Очаква се в най-скоро време областният управител да направи необходимото за полагане на клетва на новоизбраните общински съвети в област  Плевен и провеждане на първите им заседания, на които ще се гласуват и заместниците на новоизбраните кметове.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...