Акценти
Начало / Икономика / Георг Георгиев: Младите хора трябва да се научат да бъдат част от процеса на вземане на решения

Георг Георгиев: Младите хора трябва да се научат да бъдат част от процеса на вземане на решения

Младите хора не желаят да бъдат част от процеса на вземане на решения, а само така те могат със своето мнение и решение да влияят на процесите. Младите хора трябва  веднъж за винаги да разберем, че не трябва да позволяваме някой друг да формулира нашите искания, нашите желания и това, което трябва да правим. Трябва да се  научим да бъдем част от процеса на вземане на решения и да имаме ясна представа какво означава да бъдеш реализиран млад човек. Добрата реализация е  тази, която дава възможност да работиш това, за което си учил. Това каза днес в Плевен най-младият депутат в 43-то Народно събрание Георг Георгиев, който взе участие в публичното обсъждане на Стратегия за развитие на младите хора в Плевен 2016-2020. Георгиев, който е и председател на Младежи ГЕРБ, приветства инициативата за създаване на такъв документ в Плевен, като изтъкна, че днешната кръгла маса е само началото от подобни срещи, на които младите хора от Плевен активно трябва да участват в създаването на този документ, който след това трябва да следват.

В работата на кръглата маса участва и Милена Дамянова, председател на Комисията по образование и наука в 43-то Народно събрание. Тя акцентира върху това, че създаването на добър инвестиционен климат е от изключителна важност за задържане на младите хора в страната. А самите млади хора трябва да развият предприемаческия си дух.

014кръгла маса стратегия

Срещата продължава с мултимедийна презентация на предложението за Стратегия за развитие на младите хора в Плевен с Йордан Грижов, зам.-председател на Постоянната комисия „Младежки дейности, спорт и туризъм” на Общински съвет – ПлевенСлед което участниците в срещата – представители на училищата от община Плевен, ще имат възможност да направят своите предложения и инициативи, които да залегнат в Стратегията. След обобщение на всички направени предложения, Стратегията ще бъде внесена в Общински съвет – Плевен за обсъждане и приемане.

В работата на форума участват областния управител Ралица Добрева, председателят на Общинския съвет – Мартин Митев, народният представител Владислав Николов, началникът на РИО – Плевен – Албена Тотева.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...