Акценти
Начало / Политика / Ген. Румен Радев: Грубо пренебрежение към избирателите е необявяването на кандидата на основния опонент

Ген. Румен Радев: Грубо пренебрежение към избирателите е необявяването на кандидата на основния опонент

За мен Плевен е много скъпо място, защото тук са  минали най-свидните ми години като курсант във Висшето военновъздушно училище. Винаги ми е приятно да се върна тук, изпитвайки най-топли чувства  и спомени, призна в началото на срещата си с журналисти ген. Румен Радев – кандидат-президент на БСП – лява България.

Той заяви, че влиза в предизборната кампания с една кауза и тя е за по-добро и по-справедливо бъдеще за България и за защита на интересите на българския народ. „Клел съм се в името на България и никога не съм отстъпвал от тази кауза”, заявявайки, че винаги е защитавал националния интерес и няма намерение да отстъпва от този интерес. Той ще работи за президентска институция, неподвластна на влияния и зависимости.

img_4669gen-rumen-radev

По отношение на  предстоящата предизборна кампания той коментира, че е грубо пренебрежение към българските избиратели от страна на основния опонент, който  все още не е обявил кандидат-президентската си двойка, визирайки ГЕРБ. „Българските граждани искат все пак да видят дебат за идеи, за политики, дебат между личности.  А те са лишени от това”, заяви кандидат-президентът на БСП, допълвайки, че този подход не е демократичен и не е добър сигнал.  От друга страна той смята, че когато влизаш в предизборна кампания и излагаш идеи, на практика поемаш отговорност. „Затова смятам, че за нас това ще бъде една отговорна кампания. Нашите послания, нашите идеи са отговорни и ние стоим зад тях”, декларира ген. Радев.

По отношение на насажданите опасения, че е бил дълги години военен, ген. Радев каза, че зад образа му на военен стои нещо много важно – екипният играч. Затова най-важното нещо за него ще е сформирането на ефективен, експертен, добре работещ екип, при избора му за президент.

img_4667gen-rumen-radev

 Ген. Радев отговори обстойно и на журналистически въпрос относно възстановяването на военното училище в Долна Митрополия. Той заяви, че това е борба, която води от доста дълго време. „Инциирахме много дебати, обществени обсъждания, предизвикахме дори да се изготви анализ и проект за акредитация и за разкриване на висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Но не успях да доведа борбата докрай. Тази самостоятелност явно плаши други структури”, смята ген. Радев. Той обясни, че в динамично развиващата се авиация е необходимо да има гъвкавост и самостоятелност в управлението, а това може да стане само с едно автономно ръководство на учебния процес, което може да стане единствено със самостоятелно висше военновъздушно училище. Той заяви, че ще продължи да работи за тази идея, защото тя е много важна не само за военната авиация, а и за комплексното авиационно образование, имайки предвид подготовката на пилоти за гражданската авиация. По думите му военновъздушното училище в Долна Митрополия има голям потенциал в обучението на чуждестранни студенти, към което има заявен интерес.

Ген. Радев допълни темата с необходимостта от връщане на гражданското летище в Долна Митрополия. Това е финансово най-изгодният вариант – военно и гражданско летище на едно място, обясни той.

Ген. Радев провежда днес първите от поредицата срещи в област Плевен, с които си поставя една цел – победа на предстоящите президентски избори. Днес той посети също Белене и Байкал, предстои му среща с членове и симпатизанти на БСП в Червен бряг. В Плевен кандидат-президентът на БСП беше посрещнат с пита и букет червени рози. Заедно с него бяха народните представители от област Плевен – Румен Гечев и Васил Антонов, който е и председател на Областния предизборен щаб.

img_4659gen-rumen-radev

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...