Акценти
Начало / Крими / ГД „Криминална полиция“ и плевенски полицаи разкриха незаконна автоморга в Бреница

ГД „Криминална полиция“ и плевенски полицаи разкриха незаконна автоморга в Бреница

автоморга

Незаконна автоморга е разкрита от служители на ГД „Криминална полиция“ и колегите им от Плевен, информират от пресцентъра на МВР. В операцията са участвали служители на ГДПБЗН и представители на РИОСВ. Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с моторни превозни средства, е проведена вчера на територията на Плевенска област. Тя е реализирана под ръководството на Районна прокуратура – Кнежа и в нея са участвали служители на ГД “Криминална полиция”, ОД МВР– Плевен, Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Регионалната инспекция по околна среда и води.

При извършената проверка на частен имот в с. Бреница, Плевенско, е открита автоморга, собственост на Н.Б. (39 г.). В нея имало 53 различни по марка и модел автомобили. Пет от тях били със заличени и променени идентификационни номера на рамите. Установен е и автомобил с наложен запор от съдебните власти за продажба, както и регистрационни табели и регистрационни свидетелства, обявени за общодържавно издирване.

Съставени са актове от Регионалната инспекция и от Пожарната за извършване на дейност с опасни отпадъци и химикали без съответните разрешителни, както и за извършване на дейност в нарушение на установените правила за противопожарна безопасност.

Образувано е досъдебно производство по чл. 345а, ал.1 от НК , работата по случая продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...