Акценти
Начало / Общество / Граждани ще заявяват какво искат да се промени в населеното им място с евросредства

Граждани ще заявяват какво искат да се промени в населеното им място с евросредства

кампанияМащабна кампания започват областните информационни центрове страната, посветена на новите оперативни програми за периода 2014-2020г. Тя ще премине  под надслов „Да създадем заедно България 2020“ и целта е гражданите да станат активна страна в използването на оперативните програми за промени в населените места и общините, в които живеят. Това стана ясно на пресконференция днес в Областния информационен център в Плевен.

Кампанията ще протече на два етапа, като първият етап ще е насочен към широката общественост във всички общини от областта.   По време на открити   приемни  гражданите  ще имат възможност да заяват какво искат да се промени населеното им място или община с европейските средства за периода до 2020 г. Предложенията  ще се събират чрез специално разработена анкетна карта, в която ще участниците ще могат накратко да опишат своите виждания за развитие на селото, града или общината, обясниха от ОИЦ –Плевен. Вече е изготвен график за откритите приемни в областта. Първата ще бъде открита на 17 март от 11 ч в Долни Дъбник, а в 15 ч. – в Червен бряг. На 18 март приемни ще има в Искър и Кнежа. Откритата приемна в Плевен ще е на 19 март от 10 ч . в Градската градина.

Втората фаза на инициативата ще се състои в края на месец април, по време на която ще бъдат анализирани резултатите от допитването и определени най-често срещаните предложения. ОИЦ – Плевен ще проведе цикъл информационни срещи  във всяка община от областта и ще представи  обобщената информация от проведената анкета, както и възможностите за реализиране на съответните проекти по действащите вече нови оперативни програми за периода 2014-2020 г.

Кампанията ще приключи  на 9 май на площада в  Плевен.

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...