Акценти
Начало / Крими / Гасиха пожар в Метро и в стопанска постройка

Гасиха пожар в Метро и в стопанска постройка

Пожар в Метро е вдигнал на крак плевенските огнеборци тази сутрин, евакуиран е персоналът на хипермаркета.Няма загинали и пострадали след инцидента, който е възникнал в отделението за мебели в магазина.

Сигнал за произшествието е постъпил в Районната пожарна в Плевен в 6.08 часа. Пристигналите на място 9-ма огнеборци са констатирали, че причина за пожара е късо съединение. По информация на служителите в магазина, при отварянето и светването на лампите се е забелязала искра. Пожарът е обхванал площ 36 квадратни метра, но щетите са значителни, защото се е разгърнал на височина. Изгорели са подредени върху стелажите дюшеци, куфари, дървени плоскости от различни мебели и стоки. Огънят е локализиран и потушен с два специализирани автомобила.

В 12.27 часа на 1 май късо съединение е запалило стопанска постройка в село Рибен. Унищожени са 60 кв.м. покривна конструкция, 2 кубика дърва за огрев, 2 кубика чамов материал, фуражомелка, половин тон зърно и домашно имущество. Плевенски огнеборци с един специализиран автомобил са потушили пламъците.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...