Акценти
Начало / Политика / Гарантирани минимални доходи за всеки искат Българските социалдемократи

Гарантирани минимални доходи за всеки искат Българските социалдемократи

Гарантиран минимален доход на всеки българин, което да му осигурява пет основни неща – дом, храна, облекло, образование, храна и здравеопазване,  е основната кауза на Българските социалдемократи, каза днес на пресконференция в Плевен  почетният председател  на политическа партия Български социалдемократи Герги Анастасов. Той подчерта, че в момента България е една от най-бедните страни в Европа. Затова за Българските социалдемократи на първо място по важност е да се вдигнат доходите на българите. „Три милиона българи са зад граница и се справят. Но я докарайте три милиона западноевропейци тук, да видим дали ще успеят. Силно се съмнявам, че един западноевропеец би могъл да оцелее с 600 лв.средна заплата на месец”, смята Анастасов. Дни преди социалдемократи от цялата страна да се съберат на Бузлуджа, за да отбележат 127 години от създаването на партията и 125 години от членството им в Социалистическия интернационал, те ще организират във Велико Търново дискусия на тема „Работеща икономика – нормални доходи за всеки българин”.

От Плевен Георги Анастасов призова Президента Румен Радев, като обединител на нацията,  да свика консултативен съвет, за да се реши въпросът с обезлюдяването на Странджанско и да не се превърне районът в бежански лагер. Той беше категоричен, че трагедията в Странджанския регион не бива да се политизира и призова да се спрат всякакви спекулации по този проблем. Анастасов посочи, че са нужни  мощни финансови помощи и инвестиции, за да се запази тази част от страната.

Друга важна задача пред партията е създаване на истински ляв социалдемократически център, който да прерасне в лявоцентристка формация. По думите на Анастасов интересът към Партия „Български социалдемократи” е голям. Социалдемократическите формации е крайно време да узреят, че трябва да са единни, подчерта политикът.

Той представи новият областен председател на партията Йордан Христов, който е избран с пълно мнозинство. Млад, амбициозен лидер, който вярвам, ще отстоява каузите на социалдемокрацията, подчерта Георги Анастасов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...