Акценти
Начало / Култура / Галерия „Бешков” отново ще е домакин на Националния конкурс „Алианц”

Галерия „Бешков” отново ще е домакин на Националния конкурс „Алианц”

За четвърти път Художествена галерия „Илия Бешков” в Плевен ще бъде домакин на регионалната изложба-конкурс от Националния конкурс за живопис, скулптура и графика на „Алианц България”. Резултатите от него ще бъдат обявени на 6 юни, когато в галерията ще бъде открита изложба с номинираните и наградени творби.

От днес до 30 май в плевенската галерия ще събират творби за участие в конкурса от художници от Ловеч, Плевен, Видин, Враца, Монтана, Лом. Журирането ще е на 31 май.

Националният конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика има за цел предоставянето на нови възможности за българските художници да покажат пред публика свои творби. В продължение на две календарни години 2019- 2020, на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете – Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна. Във всеки град се назначава определено от Алианц България жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика. В края на 2020 г. в София ще се проведе заключителна изложба-конкурс, по време на която официално ще бъдат връчени Големите награди на Алианц България за живопис, скулптура и графика. Всички наградени и номинирани автори от шестте регионални изложби участват във заключителната изложба в София.  Проектът се организира от АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със съдействието на Централното ръководство и на съответните регионални групи на СБХ.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...