Акценти
Начало / Последни новини / Габриел Митов балкански шампион, Яна Копчева с бронзов медал

Габриел Митов балкански шампион, Яна Копчева с бронзов медал

Червенобрежкият лекоатлет Габриел Митов спечели първото място в скока на височина в Истанбул /Турция/. Там се проведе балканския шампионат за юноши и девойки младша възраст. Състезателят на Спринт /Червен бряг/ грабна титлата с резултат от 203 см. Постижението е нов личен рекорд за него. Митов започна от 175 см, които преодоля от раз. Същото направи и на 185 см. Втори опит му трябваше за 188 см, а един на 191 см. После едва от трети път прелиташе над летвата на 194 см, 197 см и 200 см. В същото време основните му съперници Седат Тунахан Торун /Турция/ и Никола Муханович /Сърбия/ се справяха по-лесно с въпросните коти. Представителят на домакините премина 200 см от раз, а сърбина от втори опит. Габриел покори 203 см от втори път, докато съперниците му въобще не успяха. Накрая скачача от Червен бряг опита три пъти на 206 см, но без успех.

В сектора за тласкане на гюле Яна Копчева се окичи с бронзов медал. Донесе й го резултата от 15.01 метра. Преди това възпитаничката на АК Георги Дъков и треньорката Галя Николова тласна гюлето на 14.70 м, 14.91 м. и 14.97 м. Балканска шампионка стана представителка на Гърция, а сребърния медал взе румънка.

Добромир Николов от АК Плевен 2014 завърши шести в спринта на 110 метра с препятствия. Първи е бегач от Румъния, а втори другия българин в дисциплината Радин Вълчев. Общо девет медала /4 златни, 2 сребърни и три бронзови/ спечели България в Турция. Балканиадата в Истанбул бе и шанс за покриване на нормативи за участие на световното първенство в Найроби /Кения/ през юли.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...