Акценти
Начало / Образование / В 12 училища в област Плевен ремонтите все още продължават

В 12 училища в област Плевен ремонтите все още продължават

Ремонтните дейности продължават в 12 общински училища в област Плевен, съобщиха от Регионалното управление на образованието – Плевен.  В четири от тях са по ОП „Региони в растеж“. В четири от училищата ремонтите ще продължат и след 15 септември. Това са ДФСГ „Интелект“ Плевен – ремонт на актова зала; СУ „Асен Златаров“ с. Гиген – покривът е завършен, санирането продължава; ПГЗ „Стефан Цанов“ Кнежа – ОП „Региони в растеж“ и СУ „Крум Попов“ Левски- основен ремонт по ОП „Региони в растеж“. По информация от директорите на училища ремонтите няма да възпрепятстват откриването на учебната година, създадена е организация за нормалното провеждане на учебни занятия.

За новата учебна година врати ще отворят 190 образователни институции в област Плевен, от които 105 училища, 76 детски градини 5 Центъра за подкрепа за личностно развитие /ЦПЛР/, 2 Центъра за специална образователна подкрепа /ЦСОП/, 1 Общоградско средношколско общежитие /ОСО/, 1 Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование / РЦПППО/.

От тази учебна година още две основни училища са преобразувани в обединени. Това са училищата в с. Мечка и с. Търнене в община Плевен. С тях броят им в областта става 4.

Иновативни училища в област Плевен, одобрени за учебна година 2018/2019 година са 7 на брой. Три от тях са от миналата учебна година – МГ „Гео Милев“, ДФСГ „Интелект“ и ОУ „Васил Левски“ Белене и 4 нови – СУ „Иван Вазов“ Плевен, ОУ „Антон Страшимиров“ Бохот, ОУ „Васил Левски“ гр. Кнежа и НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Долни Дъбник.

С необходимата задължителна документация са снабдени всички образователни институции в областта.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...