Акценти
Начало / Култура / В читалището в Победа посрещнаха Баба Марта

В читалището в Победа посрещнаха Баба Марта

Спазвайки традицията, на 1 март в Народно Читалище „Зора-1990” село Победа посрещнаха Баба Марта. Засмяна, тя очакваше малките дечица във Възрожденската стая на читалището, където сред пъстри китеници и народни носии, ръчно тъкани черги и плетени дантели се кипри цъфнало дряново клонче, закичено с големи мартеници Пижо и Пенда.

Добрата и усмихната баба дари всички деца с мартенички, като им пожела да са весели, засмени, румени и бели и ги почерпи с вкусна питка и мед, пуканки, сушени плодове. По-големите дечица с радост казаха стихчета на Баба Марта.

За четвърта поредна година читалището в село Победа организира „Домашна работилница за мартенички“, разказа секретарят Димитринка Гетова. Всички изработени мартеници от децата Катерина Вълчева, Яна Флорова, Симона Илиева, Дебора Бетова, Димитър Дончев, Самуил Игнатов, Александър Игнатов, Калоян Дончев са разпродадени на благотворителен базар. Каузата и тази година е осигуряване на допълнителни средства за материали за летни дейности с децата. Екипът отправя благодарности на жителите от село Победа, включили се в базара.

Специални  благодарности екипът на Читалището изказва на Кмета на Община Долна Митрополия Поля Цоновска и Общинска администрация Долна Митрополия, помогнали да се разпространи идеята и подкрепили инициативата

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...