Акценти
Начало / Култура / В четвъртък представяне  на нова книга и концерт на трио „Арденца”

В четвъртък представяне  на нова книга и концерт на трио „Арденца”

Плевенската поетеса Лалка Павлова ще представи пред плевенска публика новата си книга. „Жена Слово Космос” съдържа литературно-критически интерпретации на произведения от Дора Габе, Елисавета Багряна, Леда Милева, Ана Александрова, Станка Пенчева, Лиляна Димитрова, Елка Няголова, Маргарита Петкова и Камелия Кондова. Книгата ще бъде представена от председателя на Съюза на българските писатели  Боян Ангелов, който е автор на предговора. За доброто настроение на гостите ще се погрижи Кем от НУИ „П. Пипков” с изпълнения на виола.

Плевенската премиера на „Жена Солово Космос” , след тази през октомври миналата година в София,  е от 16 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев”.

Също в четвъртък, но от 19 часа в зала „Катя Попова” ще е концертът на Плевенска филхармония с трио „Арденца”. На диригентския пулт застава  Константин Илиевски. Триото Галина Койчева-Мирчева – цигулка, Даниела Дикова – пиано и Константин Евтимов – виолончело ще изпълнят Концерт за пиано, цигулка, виолончело и оркестър от Лудвиг ван Бетовен. В програмата са включени още Увертюра „Крал Стефан“ от Бетовен и Симфония No.1 от Брамс.

Билети за концерта се продават в Билетния център в читалище „Съгласие”. В деня на концерта и в зала „Катя Попова“.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...