Начало / Крими / В Червен бряг пресякоха незаконно разпространение на стоки, обозначени с логото на защитени търговски марки

В Червен бряг пресякоха незаконно разпространение на стоки, обозначени с логото на защитени търговски марки

При специализирана полицейска операция, извършена в Червен бряг на 14 юли от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен и РУ Червен бряг са претърсени  три търговски обекта. Установено е, че в тях се предлагат за продажба стоки, обозначени с лого на пет търговски марки, без съгласието на правопритежателите. Незаконната търговска дейност е осъществявана от търговско дружество, управлявано от 45-годишна местна жителка. В хода на процесуално-следствените действия от единия обект са иззети общо 43 спортни артикула – тениски с къс ръкав, къси шорти и дамски екипи, от следните запазени марки: „Adidas“, „Nike“; „Puma“; „Tommy hilfiger“; „Karl lagerfeld“, както и 13 чифта маратонки от запазените търговски марки  „Adidas“ и „Nike“.
От друг магазин са иззети спортни тениски с къс ръкав и къси шорти – общо 16 броя от запазените търговски марки: „Adidas“, „Nike“; „Philipp plein“; „Calvin klein“; „Hugo boss“. Управителката, 31-годишна от Червен бряг, ги е предала с протокол за доброволно предаване.
От третия обект, 52-годишната управителка, е предала на проверяващите тениски с къс ръкав, тениски с дълъг ръкав, къси шорти – общо 111 броя от следните запазени търговски марки: „Adidas“, „Nike“; „Guess“; „Hugo boss“; „Tommy hilfiger“; „Lacoste“, „Calvin klein“.

Иззети са общо 170 спортни артикула и 13 чифта маратонки, които се съхраняват и разпространяват без резрешението на притежателите на търговските марки.
Работата по изясняване на незаконната дейност продължава. За случая е уведомена Районна прокуратура – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172 „б“, ал. 1 от НК.
Противодействието на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари е сред приоритетите на ЕС в областта на правоприлагането и вътрешната сигурност. В тази връзка на европейско ниво е разработен план за противодействие на този вид престъпления, който се осъществява в рамките на европейската мултидисциплинарна платформа за справяне с престъпни заплахи (ЕМРАСТ). В тази платформа работят съвместно 24 държави членки на ЕС и европейски агенции, сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...