Акценти
Начало / Спорт / В Червен бряг подготвят петото издание на Националния турнир по карате

В Червен бряг подготвят петото издание на Националния турнир по карате

карате Червен бряг

На 7 март ще бъде даден стартът на юбилейното, пето издание на Националния турнир по карате за наградите на Община Червен бряг. Турнирът ще бъде посветен на 20-годишнината от създаването на червенобрежката школа по карате към Клуба за бойни изкуства „Петромакс”.

Организатори на турнира са Карате клуб „Петромакс”, подкрепен финансово от Община Червен бряг, местни фирми и спонсори.

През годините турнирът успя да се наложи като едно от авторитетните спортни събития в Националния календар на Федерацията и печели все повече привърженици.

Тази година заявки за участие  са подали над 150 състезатели от повече от 10 клуба от страната. Те ще се съревновават в дисциплините „макивара”, „ката” и „кумите”. Всички срещи по отделните дисциплини ще се провеждат и администрират съгласно действащите правила на Световната карате федерация. Главен съдия на турнра ще бъде Георги Йосифов  – секретар на Реферската колегия на Националната федерация по карате и един от малкото съдии на Световната федерация у нас. За класираните на призовите места организаторите са осигурили купи, медали и  грамоти, както и купи за комплексното класиране.

Откриването е обявено за 13 часа, а в церемонията ще се включат вицепрезидентът на Националната федерация, шихан Русалин Русалинов и кметът на Общината – Павлин Фильовски.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...