Начало / Икономика / В Червен бряг днес започва раздаването на хранителни продукти

В Червен бряг днес започва раздаването на хранителни продукти

От днес, 7 януари до 21 януари в Червен бряг ще бъдат предоставяни индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещи се, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане. Пунктът на БЧК за раздаване на хранителните пакети е разположен в сградата на ГУМ.

Раздаването на хранителните продукти е в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от ЕС.

Всички правоимащи ще получат по 24,070 кг от 16 вида хранителни продукти – спагети – 1,5 кг; говеждо в собствен сос – 0,300 кг; леща – 3 кг; захар – 3 кг; гювеч – 1,6 кг; зелен фасул – 2,4 кг; лютеница – 0,500 кг; грах – 1,6 кг; домати стерилизирани – 1,6 кг; говежди кюфтета в бял сос – 0,600 кг; риба херинга – 0,170 кг; пиле фрикасе – 0,300 кг; зрял боб – 2 кг; конфитюр – 0,500 кг; ориз – 2 кг; олио – 3 л.

Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни.

На 3 януари беше отворен първият раздавателен пункт в област Плевен. Той отвори на ул. „Северна”1 в Плевен – стоково тържище, откъдето до 18 януари хранителни пакети ще се раздават за нуждаещите се от кметствата в община Плевен.  За Плевен продуктите ще се раздават от 21 януари до 8 февруари 2019 г. в пункта на ул. „П.Р.Славейков” 50. Подробният график за поетапното раздаване на продукти по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК (www.redcross.bg) и на АСП (www.asp.government.bg) и в регионалните офиси на БЧК и е съобразен с възможностите за зареждане на пунктовете в страната.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...