Акценти
Начало / Образование / В урок на открито ученици изучаваха флората и фауната в защитена местност „Чернелка“

В урок на открито ученици изучаваха флората и фауната в защитена местност „Чернелка“

5проект ние обичаме биоразнообразието

На 22 май 2015 година – Международния ден на биоразнообразието се проведе първият урок на открито  по проект „Ние опознаваме биоразнообразието”. Събитието се проведе в защитена природна местност „Чернелка” село Горталово. Младежите имаха възможност да се запознаят отблизо с флората и фауната в местността и да заснемат интересни обекти с фотоапарат за професионално заснемане с макро фотографски обектив. Участниците в младежката група са от училищата СОУ” Крум Попов” град Левски; СОУ „ Евлоги Георгиев” град Тръстеник; ТГ „ Васил Априлов” град Червен бряг; СОУ „ Асен Златаров” село Гиген; СОУ „ Димчо Дебелянов” град Белене; МГ „Гео Милев”; СОУ „Иван Вазов”; ПГХВТ „Луи Пастьор; ПГМХТ Плевен; ДФСГ „Интелект”; ПГМХТ.

1проект ние обичаме биоразнообразието

Откритият урок се проведе под ръководството на експертите по флора и фауна Иван Райчев и Румянка Балева. Участие взеха и членовете на екипа по изпълнение на проекта, учители по биология от средните училища и фотографи. Всички участници спазваха правилата при посещение на природни местности и забележителности, не само не замърсяваха, а и се включиха активно в инициативата „Да почистим България”.  Провеждането на практически занимания на открито са от значение за реализирането на следващите дейности по проекта.

4проект ние обичаме биоразнообразието

Проектът „Ние опознавамебиоразнообразието” се изпълнява от Сдружение „Регионален Бизнес център Плевен” и е финансиран по тематична област „Устойчиво развитие и опазване на околната среда”и приоритет „Повишаване приноса на НПО за устойчиво развитие”. Финансиран е в рамките на „Програма за подкрепа на НПО в България” , по Финансовия механизъм на Европейското Икономическо Пространство 2009-2014 г. от страните донори – Исландия, Лихтенщайн, Норвегия

2проект ние обичаме биоразнообразието

3проект ние обичаме биоразнообразието

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...