Акценти
Начало / Политика / В Тученица искат нова камбана, в Радишево – нов водопровод

В Тученица искат нова камбана, в Радишево – нов водопровод

Нова камбана на църквата ще бъде поставена в село Тученица. Това са обещали общинските съветници от ГЕРБ, коитопродължават с откритите приемни  в населените места в общината, в които екипът на кмета прави срещи за обсъждане на проектобюджетът на Община Плевен за тази година. Жителите на Тученицаа са изразили желание пред съветниците да бъдат увеличени бройките  по програмата за временна заетост, за да се погрижат напролет за озеленяването на селото. В момента по програмата има 12 наети, които се грижат за чистотата.

В Бохот са доволни от ремонта на пътя Бохот – Брестовец, но отново поставят въпроса за обходен път до кантара в стопанския двор, за да не преминават тежкотоварни камиони през селото. Съветниците са обещали, че със съдействие на Общинския съвет ще се търси вариант за разширяване на гробищния парк. Вече е направено писмено предложение от страна на кмета на селото Цветан Кънев за целта да бъде използвана земя в съседство, която е общинска собственост.

В Радишево жителите настояват за нова водопроводна мрежа, тъй като проблемът с водоснабдяването на селото, не е решен и стои от години.

Проблем за трите села са несъбраните местни данъци и такси за миналата година, става ясно при представяне на основните резултати от изпълнението на Бюджета на Община Плевен за 2012 г. и акцентите в проекта за бюджет за настоящата година от  кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и неговия екип. В село  Бохот  през миналата година бюджетните разходи са 119 125 лв., което е 86.19%  изпълнение на заложеното. Несъбраните  средства от местни данъци и такси  са в размер на 53 312 лв.

Кметствата на селата Тученица и Радишево нямат собствен бюджет. През изминалата година за нуждите на двете населени места са извършени разходи от бюджета на Община Плевен  в размер на 12 525 лв. за с. Тученица и 20 981 лв. за с. Радишево.

Неплатените данъци и такси в Тученица са в размер на 12 814 лв., а в Радишево – 23 477 лв.

Проф. Стойков отбеляза, че през 2012 г. по линия на Капиталовите  разходи  на Община Плевен са осигурени 38 хил. лв.  за ремонт на пътя  Плевен – Бохот – Тученица – Радишево. През 2013 г. за довършване на този път ще бъдат осигурени още средства.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...