Акценти
Начало / Образование / В три училища в област Плевен ремонтите ще продължат и след 15 септември

В три училища в област Плевен ремонтите ще продължат и след 15 септември

В шест училища в област Плевен все още не са приключили ремонтните дейности, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Плевен. Майстори все още има в ПУ „П. Р. Славейков“ Плевен; ОУ „Христо Ботев“ с. Милковица; ОУ „Христо Смирненски“ с. Ореховица, но се очаква да приключат работа на 13 и 14 септември. В три други училища – НУ „Патриарх Евтимий“ Плевен; НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Долни Дъбник и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Горни Дъбник, ремонтите ще продължат и след 15 септември. За тези училища РУО – Плевен съгласува с общинските администрации ефективни действия и организация за обезпечаване на образователно-възпитателния процес до приключване на ремонтите.

По информация от Община Плевен за училище „Патриарх Евтимий” се подготвя предложение до Общинския съвет до приключване строежа на пристройката към училището част от учебните занятия да бъдат изнесени в освободената сграда на Междуучилищния център за срок от 1 октомври до 15 декември.

От Регионалната здравна инспекция в Плевен научихме, че всички училища на територията на област Плевен са получили разрешително за започване на новата учебна година. Имаме уверението, че там, където продължават ремонтите, те няма да пречат за нормалното протичане на учебния процес, обясни д-р Ани Симеонова, директор на дирекция „Обществено здраве”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...