Акценти
Начало / Култура / В с.Тотлебен набират средства за паметна плоча в чест на загиналите във войните

В с.Тотлебен набират средства за паметна плоча в чест на загиналите във войните

Паметна плоча в чест на загинали воини искат да издигнат в плевенското село Тотлебен. Жестът е в памет на 31 жители на селото, които са загинали, сражавайки се в Балканската война (1912–1913 г.), Първата световна война (1914–1918 г.) и Втората световна война (1939–1945 г.).

В ход е набирането на средства за паметната плоча. Всички разходи – изработка, монтиране и др., възлизат на около 1400 лева. До момента са събрани около 300 лева.

„Идеята е на клуб „Краезнание”. Аз само помагам да я превърнем в реалност. Умолявам всичкиъда дарят кой колкото му е възможно – 1 лев, 2 лв., 5 лв … Всеки желаещ може да дойде в кметството в с.Тотлебен, където има специална кутия за дарение. Съберем ли необходимата сума, веднага ще започне изработването на паметната плоча, а после ще бъде монтирана. Ако успеем бързо, най-вече с набирането на средствата, ще открием официално паметната плоча на 1 декември 2017 г. Ще бъде монтирана на сградата на читалище „Пробуда 1903“ с.Тотлебен. Вече имаме разрешение за това от Общински съвет – Пордим“, каза кметът на с.Тотлебен – Емил Гашев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...