Акценти
Начало / Спорт / В събота са стартовете от инициативата „Спортувай в твоя град” за Плевен

В събота са стартовете от инициативата „Спортувай в твоя град” за Плевен

Спортувай в твоя град

Тази събота, 5 април, от 10 часа в Плевен ще бъде даден стартът на инициативата „Спортувай в твоя град“.  За втори път градът ни е домакин спортната проява, в която се включват големи български градове с традиции в спорта, като Русе, Бургас, Пловдив, Варна, Кюстендил, София.  Очакваме много млади хора да се включат в спортния празник тази събота, обяви на пресконференция днес зам.-кметът Стефан Петков

Участниците ще имат възможност да премерят сили в три вида спорт – лека атлетика, колоездени и стрийтбол, обясни Симеон Съев, координатор на проявата за Плевен.

Интересът  е голям, като по-масово участие досега има заявено от три плевенски училища – СОУ „Иван Вазов”, Математическа гимназия и Прогимназия „Цветан Спасов”, каза Съев и допълни, че очакват желаещите да се включат в спортните битки ще се увеличат значително в самия ден на състезанията. Тогава от 8.30 до 9.30 часа ще се правят записвания.

Състезанията ще се проведат в Градската градина, а това по колоездене – в Кайлъка. Пред Центъра за работа с деца в 10.30 часа ще започне стрийтбола. Състезанието ще се проведе на три коша. Вече участие са заявили 15 отбора. Стартът на леката атлетика ще бъде даден 10 минути по-рано – в 10.20 часа, пред читалище „Съгласие”.  .

Колоездачите ще тръгнат от началото на велоалеята в Градската градина, но същинският старт на надпреварата ще бъде даден в началото на парк Кайлъка. Дължината на една обиколка до хотел „Кайлъка” е 5 км, като най-малките ще правят по една обиколка, а за по-големите състезатели са предвидени две обиколки. До момента има записани над 100 участници.

Класиралите се от Първо до Трето място във възрастова група над 18 г. се класират за националния финал на инициативата „Спортувай в твоя град”, който ще се проведе в курортен комплекс „Албена“.

Наградният фонд на състезаниеята в Плевен е 3 000 лв., осигурени от Община Плевен.  За победителите са предвидени предметни награди, а от фирмата организатор на инициативата ще бъдат раздадени медали.

Миналата година в спортната инициатива в нашия град се включиха 625 участници, припомни Симеон Съев. Тази година обаче броят им може да е по-малък, тъй като стартовете съвпадат с ваканцията на учениците.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...