Начало / Образование / В СУ „Иван Вазов” – Плевен дадоха старта на национален проект

В СУ „Иван Вазов” – Плевен дадоха старта на национален проект

Стартът на проекта „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние”, който ще се реализира на територията на четири общини, днес беше даден официално в СУ”Иван Вазов” – Плевен. Инициативата се реализира от Асоциация “Докосни дъгата” с председател д-р Денислава Ангелова и Министерството на младежта и спорта по линия на Националната програма за изпълнение на младежки дейности. Дейностите ще обхванат младежи на възраст от 15 до 19-годишна възраст от общините Плевен, Шумен, Варна и Кърджали.

На официалния старт днес присъстваха Председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев, Диана Данова – общински съветник и председател на ПК по образователна политика и читалищна дейност, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен.

„За мен е чест да бъда сред хората, които дават начало на реализацията на една идея, обърната към подрастващите в Плевен. Да работиш с млади хора винаги е удоволствие, но и огромна отговорност. Отговорност, защото живеем във време, когато агресията изобилства и всъщност хората като нас – с малко повече натрупат опит в живота, сме тези, които трябва да ви покажем, че успехът е за добрите, знаещите и можещите. Важно е всеки един от вас да избере пътя на знанието, да бъде отговорен и да изгради у себе си механизми за самозащита срещу пошлото и грозното, с което за съжаление ще се сблъсквате в живота. Искам да бъдете активни, будни, да ви пука за вашето бъдеще, да се борите за мечтите си”, каза председателят на местния парламент Мартин Митев.

„Като преподавател знам колко е важно у младите хора днес да бъдат възпитавани качества като социална ангажираност и отговорност, важно е те да разчитат на доброто образование и да имат добрите примери до себе си. Бъдете дръзки и смели в мечтите си“, пожела на участниците в проекта и Диана Данова.

Проектът „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“ цели изграждане на социално отговорно поведение, развитие на самочувствие, работа в екип и други умения за справяне с трудности. Той предвижда прякото участие на 160 младежи на възраст 15-19 г., от които 20 в неравностойно положение и 1000 младежи непряка целева група. В рамките на проекта са предвидени срещи на теми „Насърчаване на здравословен начин на живот“, „Превенция на различните форми на зависимости“ и „Превенция на агресията сред младите хора“. Днес лекции пред учениците от СУ „Иван Вазов“ изнесоха доц. д-р Анелия Рангелова, Дарина Илиева и Владимир Иванов – инспектор в сектор БОП – Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...