Акценти
Начало / Здравеопазване / В Стежерово, Лозица, Божурлук и Татари е констатирано отклонение в качеството на водата

В Стежерово, Лозица, Божурлук и Татари е констатирано отклонение в качеството на водата

В 22 населени места от област Плевен е изследвано качеството на питейната вода за периода 14 – 27 август. От РЗИ – Плевен информират, че отклонения от нормата са регистрирани в четири селища в областта. Това са Стежерово, Лозица, Божурлук и Татари. В Стежерово и Лозица са открити коли форми, а в другите две селища – наличие на хром.

За същия период в РЗИ – Плевен са регистрирани 25 чревни инфекциозни заболявания. Здравните експерти са категорични, че не е доказана причинна връзка на тези случаи с качеството на питейната вода.

Във връзка с констатирани нарушения във водоснабдяването са издадени две предписания, съставени са два акта и пет наказателни постановления на обща стойност 500 лв. За нестандартните проби по микробиологични показатели от страна на инспекцията са издадени предписания до ВиК – Плевен ЕООД за промивка и дезинфекция на водопроводната мрежа и за провеждане на допълнителен мониторинг до получаване на стандартен резултат по показател „коли форми” и „Ентерококи“ в съответните населени места с установени отклонения.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...