Акценти
Начало / Образование / В Спортното училище няма да закриват паралелки въпреки незадоволителния прием

В Спортното училище няма да закриват паралелки въпреки незадоволителния прием

Спортно училище директор

Приемът в Спортното училище върви незадоволително, но въпреки това няма да закриваме паралелки. Това заяви директорът на училището Петър Георгиев. Според него причинита е в демографския срив, но и в това, че в Плевен усилията не са обединени. В потвърждение директорът посочи общинското предприятие Училищна спортна школа, в която са сформирани 19 групи с близо 690 деца, но нито едно от тях не кандидатства в Спортното училище. За тази учебна година е утвърден държавен план-прием на 104 ученици в четири паралелки – по една в пети, шести, седми и осми клас. Приемат се кандидати по 11 вида спорт – акробатика, баскетбол, волейбол, борба, лека атлетика , бокс, карате, футбол, скокове на батут, академично гребане и тенис на маса, като най-голям е интересът към футбола.

спортно училище плевен ремонт

През новата учебна година най-старото в страната Спортно училище ще посрещне учениците си в напълно обновена сграда. Със средства, отпуснати от Министерството на спорта, е подменена дограмата в класните стаи, изцяло реновиран е последният етаж на сградата, на който се намира общежитието, направена е нова топло и хидроизолация. Изградена е нова парна инсталация и са подменени отоплителните тела в класните стаи.

Такъв капитален ремонт не е извършван от 1976 г., когато Спортното училище е настанено в тази сграда, подчерта директорът Петър Георгиев. Извършеното саниране ще позволи значително да се намалят разходите за отопление през зимата и ще се осигури нужният комфорт за провеждане на нормални учебни занятия. Георгиев съобщи, че училището вече има спечелени други два проекта, по които ще бъдат сменени подовите настилки и цялостното оборудване в класните стаи. Напълно ще бъде сменено оборудването и в общежитието. Спортното училище разполага с 24 класни стаи, 8 учебни кабинета, две актови зали. Има собствен ученически стол. Капацитетът на общежитието е 80 места. Вчера министърът на спорта Мариана Георгиева беше в Плевен, за да види как е извършен ремонтът на училището.

спортно училище министър

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...