Акценти
Начало / Общество / В снежно Коиловци отбелязаха подобаващо Димитровден и храмовия си празник

В снежно Коиловци отбелязаха подобаващо Димитровден и храмовия си празник

Коиловци

С празнична литургия, отслужена от местния свещеник Отец Сава в храма „Свети Димитър“, започна вчерашният Димитровден в село Коиловци. След като всички се помолиха за здраве и благоденствие, празникът се пренесе в салона на местното читалище, където археологът Соня Лазарова, ръководител Отдел „Паметници” във Военноисторически музеи-Плевен разказ за находките, открити в землището на селото.
Димитровден в Коиловци продължи с курбан. Преди да бъдат раздадени, Отец Сава освети храната, виното и хляба. Под звуците на приятна музика, в добре затопления салон, всички насядаха край заредените маси и похапнаха от вкусния курбан, предоставен от ППК Коиловци и приготвен под ръководство на бившата готвачка Цветанка Михова и с помощта на доброволките Стела Митева, Мая Атанасова, Любка Пенчева, Пенка Димитрова и Верка Бойчинова.

20141027-072902.jpg
Кметът на селото Красимир Иванов поздрави присъстващите с празника и заедно с тях сподели храната.
Основен организатор на празника в Коиловци е местното читалище “ Христо Ботев“, които се погрижиха да бъде отбелязан подобаващо големият празник, въпреки натрупалия сняг навън.

20141027-073000.jpg

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...