Акценти
Начало / Общество / В село Долни Вит бяха домакини на Петия събор на хора с увреждания

В село Долни Вит бяха домакини на Петия събор на хора с увреждания

В деня на Съединението – 6 септември в Долни Вит отбелязаха националния празник, празника на селото и същевременно бяха домакини на V-тият събор на хората с увреждания от община Гулянци „История и бъдеще”.

На тържеството присъстваха зам.-кметът на община Гулянци Левтеринка Георгиева, кмета на Долни Вит Красимир Янчев, представители на администрацията, ръководствата и членове на дружествата на СИБ, десетки местни жители. Почетен гост на празника беше Драган Стойков от село Долни Вит – автор на книгата „Пет Века” .

P1090986

Събора на хората с увреждания откри председателят на Общинската основна организация на хората с увреждания Пепа Владимирова. Тя се спря подробно на петгодишната история на Събора, като поясни, че всяка година той се провежда на различно място, за да могат хората да опознаят историята на родния край, да видят забележителностите му, да се срещнат със местните хора, техните обичаи и традиции. Левтерина Георгиева поздрави всички от името на общинското ръководство и увери, че и занапред Общината ще оказва морална и материална подкрепа на дружествата по места, за да могат да развиват своята културна и обществена дейност. Кмета на селото Красимир Янчев пожела весел празник на всички и изрази задоволството си от съчетаването на честванията. Драган Стойков представи книгата си „Пет века село Долни Вит” и  в Деня на Съединението призова хората да бъдат единни.

P1100001

Програмата продължи с изпълнения на най-скъпите гости на Долни Вит в този ден – децата от ДГ „Слънце” и самодейци от читалище „Пробуда” с. Сомовит. Те създадоха чудно настроение със своите патриотични стихове, весели песни и красиви танци. На сцената се качиха и вокалните групи при Дружествата на хората с увреждания от Шияково и Гулянци.

Празникът продължи с хора на площада, както подобава на един истински български празник.

P1100090

P1100057

P1100076

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...