Акценти
Начало / Здравеопазване / В РЗОК – Плевен вече работи система за регистрация чрез пръстов отпечатък

В РЗОК – Плевен вече работи система за регистрация чрез пръстов отпечатък

От днес  в сградата на РЗОК-Плевен се извършва първоначална регистрация на здравноосигурени лица  в Регистрационна система за здравноосигурителни събития при изпълнители на медицинска помощ или станалата вече популярна като идентификация чрез пръстов отпечатък, съобщиха от Здравната каса в Плевен.

Само срещу представяне на документ за самоличност на служител на РЗОК здравноосигуреното лице ще може да се регистрира в системата и да получи своя уникален идентификационен код. С този код здравноосигурените, с  изключение на малолетните и поставените под пълно запрещение лица, ще потвърждават оказаната им болнична помощ.

Уникалният индентификационен номер е код, създаден въз основата на сканиране на произволни точки от пръст на ръка на здравноосигурено лице. Кодът се генерира от устройство (четец), върху който лицето поставя пръст на ръка и се записва в информационната система на НЗОК „Регистрационна система за здравноосигурителни събития при изпълнители на медицинска помощ“.

Първоначалната регистрация на осигурените лица в Системата, посредством генериране на УИН се осъществява при постъпване им в лечебно заведение за болнична помощ. За всички останали граждани, които към момента нямат нужда от болнично лечение, но желаят да получат своя УИН и да направят своята първоначална регистрация в Системата, това се извършва в сградата на РЗОК Плевен, ул. „Княз Ал. Батенберг I“, ет. 3, на гише №1 от служители на институцията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...