Акценти
Начало / Общество / В региона близо 76 на сто от семействата на първокласници с молби за еднократна помощ

В региона близо 76 на сто от семействата на първокласници с молби за еднократна помощ

1 750 са молбите, подадени в Регионалната дирекция „Социално подпомагане” за получаване на еднократна парична помощ за първокласници, съобщи днес Вацка Хорозова, директор на РДСП – Плевен. По данни на Регионалния инспекторат по образованието броят на първокласниците в област Плевен е 2 305, което означава, че близо 76% от семействата с първокласници кандидатстват за подпомагане.

Право да получават еднократната помощ в размер на 150 лв. имат семейства с доход до 350 лева на член от семейството през последните 12 месеца преди подаване на молбата, припомни Хорозова.

От Регионалната дирекция „Социално подпомагане” вече са  одобрили 1 710 от молбите, а други 26 са в процес на разглеждане, но според Вацка Хорозова вероятно също ще бъдат одобрени. Откази има само по 14 от молбите.

Очаквано най-голям е броят на подадените молби за помощ за първокласник в Плевен – 783. От община Червен браяг подадените молби са 217, от община Долна Митрополия – 128, община Левски – 115, община Кнежа – 114. Най-малък е броят на молбите от община Пордъм – 33, но там и общият брой на децата в първи клас е най-малък.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...