Начало / Образование / В приказно вълшебство се превърна юбилейният спектакъл на ЦДГ „Щастливо детство”

В приказно вълшебство се превърна юбилейният спектакъл на ЦДГ „Щастливо детство”

Щастливо детство

Половин век отпразнува днес Целодневна детска градина „Щастливо детство” в Плевен. Със спектакъл под мотото „50 години приказно вълшебство” малчуганите от градината тази вечер бяха пълните господари на сцената на Драматичен театър „Иван Радоев”.

Празникът започна с химна на детската градина, изпълнен разбира се от чаровните момиченца и момченца от детското заведение. След което поздрав към всички по повод юбилея поднесе директорката Илиана Иванова. Тя сподели радостната новина, че днес е получила от министъра на образованието Анелия Клисарова най-престижната награда за един учител – „Неофит Рилски”.  „Тази награда е обща, за всички мои колеги, които с отговорност, всеотдайност, творчески подход през всичките 50 години показаха, че в сърцето на българския учител съществува голяма и трайна любов към децата”, каза Илиана Иванова.

щастливо детство

Тя изказа сърдечна благодарност на своите колеги за подкрепата, като им пожела все така да доказват своя професионализъм, знания и умения в учебно-възпитателната работа с децата.

Директорката благодари и на всички институции, които подкрепят и подпомагат дейността им. Както и на всички, помогнали за осъществяването на юбилейния спектакъл.

По повод юбилея поздравителен адрес беше прочетен от името на кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков, както и от началника на Регионалния инспекторат Албена Тотева. Поздравителни адреси бяха изпратени още от институции, училища, детски заведения и читалищни организации.

щастливо детство

След официалната част думата имаха децата и техният чар. Те влязоха  в ролята на приказни герои от пет детски приказки,  колкото са и групите в детското  заведение.

щастливо детство

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...