Акценти
Начало / Общество / В пощенския клон в Койнаре месец чакат да им поправят везната – шефовете в Плевен нехаят

В пощенския клон в Койнаре месец чакат да им поправят везната – шефовете в Плевен нехаят

photo

В пощата в град Койнаре не приемат колетни пратки, научи репортер на infopleven. Причината е прозаична – везната в местния клон е счупена. Проблемът тормози местното население вече близо месец, поясни кметът Данаил Тоновски. Щом научил за него, той веднага проверил какво точно се случва. От местния пощенски клон го информирали, че са заявили по надлежния ред в Плевен, че везната им е в неизправност. Разговорът е проведен с Денчо Попминчев, ръководител на Областната пощенска станция в Плевен. Той обяснил на служителите от Койнаре, че нямат резервна везна и те трябва да си намерят човек, който да им ремонтира наличната. „Съпругът на ръководителката на местния пощенски клон в Койнаре със свои средства е закупил резервна част за счупената везна. Но ремонтът й може да се извърши само от лицензирана фирма, защото тя е пломбирана. Ако нелицензирано лице извърши ремонта, то ще понесе наказателна отговорност”, възмутено коментира препоръките на Денчо Попминчев кметът на селището

Денчо Попминчев не беше открит за коментар, тъй като днес е в командировка. Елия Георгиева, специалист пощенски услуги и логистика в Областната пощенска станция в Плевен, обаче призна, че не знае нищо за проблема, но се ангажира да провери. И добави, че може да бъде изпратена нова везна в селището, тъй като ремонтът на старата трябва да се извърши в София и се получава много сложно. При следващ разговор със служителка на Областния пощенски клон стана ясно, че Георгиева е разпоредила в пощенския клон в Койнаре да бъде изпратена нова везна – още днес.

„Ето това е ситуацията в малките населени места. Всичко става трудно и явно само с помощта на медиите. И един такъв малък проблем на пръв поглед, е свързан с много други”, коментира развоя на събитията кметът Тоновски. Той зададе риторичните въпроси защо вече 6 години в местната пощенска станция не е инвестирана една стотинка за ремонт, залите са студени, а дограмата – стара. И още: защо не е обявено като свободно мястото на напусналата скоро служителка от местния клон.

3 600 души живеят в Койнаре по постоянен адрес. С тези, които не са с адресна регистрация в населеното място, бройката им нараства на 4 900 души. Кметът поясни, че младите хора използват услугите на куриерските фирми, за да изпращат и получават пратки. Въпреки че в населеното място няма офис на куриерски фирми, техни служители от Червен бряг ги обслужват. Възрастните хора обаче са свикнали да използват услугите на Български пощи и разчитат именно на тях в предпразничните дни да изпратят колет.

Добра новина за жителите на селището е отварянето на нов клон на ДСК, след като старият беше закрит преди 3 месеца. Вече е сключен договор за наем на помещение и след Нова година клонът ще отвори врати, информира още Тоновски.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...