Акценти
Начало / Общество / В пощенските станции пенсионерите ще получат ваучерите си за Великден от кампанията на омбудсмана

В пощенските станции пенсионерите ще получат ваучерите си за Великден от кампанията на омбудсмана

До днес в кампанията „Великден за всеки“ са събрани близо 600 000 лева, което означава, че 30 000 български пенсионери  ще получат по един ваучер за храна от 20 лева. Това обяви омбудсманът Мая Манолова в пенсионерски клуб в София, където дари 200 пакета с храна.

„5000 пакета с основни хранителни продукти ще получат други 5000 пенсионери, защото в дарителската капания с храни бяха събрани над 7 тона храна, един тон месни и млечни продукти, 150 000 души ще получат козунаци, осигурени са 74 000 опаковки безалкохолни напитки и един тон бира“, допълни омбудсманът. Тя подчерта, че кампанията продължава и очаква през следващите дни да бъдат събрани още средства.

„Първите средства вече са разпределени във вид на ваучери в общините в България. Пенсионерите могат да си ги получат от станциите на „Български пощи“, по една във всеки общински център, като имената на пенсионерите, които получават ваучери са изнесени в самите пощенски клонове на „Български пощи“ или в сградата на съответната община. Ваучерите са доставени в цялата страна, така че част от пенсионерите, които получават малко над 300 лева могат да получат своите ваучери“, разясни Манолова.

Омбудсманът отправи специална благодарност на дарителите, между които и хранителна верига хипермаркети Кауфланд, която по време на кампанията е осигурила  медицинска апаратура за 60 000 лева на Дома за медико-социални грижи за деца в Плевен.

Омбудсманът посочи, че след окончателното приключване на кампанията ще бъдат обявени публично дарителите и резултатите, които ще могат да се видят на сайта на омбудсмана, БЧК и по общините.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...