Акценти
Начало / Икономика / В последния работен ден преди Коледа ограничават движението на камиони над 12 тона

В последния работен ден преди Коледа ограничават движението на камиони над 12 тона

На 22 декември (петък) последният работен ден преди почивните дни за Коледа, между 16 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Тежкотоварният трафик ще бъде спрян и в последния почивен ден – 27 декември, от 14 ч. до 20 ч. Същите ограничения ще има и в последния работен ден за 2017 г. – 29 декември.

На интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ е публикувана заповедта за временната организация на движението на МПС над 12 т по участъци от републиканската пътна мрежа през 2018 г. при празнични и почивни дни. Документът е подписан от председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов, от директора на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски и от изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация“ Красимир Сребров.

През 2018 г. при официални празници, както е и в момента, ще се спира движението на превозните средства над 12 т в последния работен ден преди празника – от 16 ч. до 20 ч., и в последния почивен ден – от 14 ч. до 20 ч.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...