Акценти
Начало / Общество / В понеделник изтича срокът за включване в конкурса на ЦРД – Плевен „Моето Коледно послание“

В понеделник изтича срокът за включване в конкурса на ЦРД – Плевен „Моето Коледно послание“

В понеделник изтича срокът за включване в Дванадесетия общински конкурс за детско литературно творчество, рисунка и коледна картичка на тема „Моето Коледно послание“, организиран от Център за работа с деца (ЦРД) – гр. Плевен. Конкурсът ще се проведе в два раздела: Литературно творчество и Изобразително изкуство. В Раздел „Литературно творчество” участниците ще се състезават в три възрастови групи: до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 19 години. Всеки участник в конкурса може да представи до две стихотворения, два разказа или едно есе. Раздел „Изобразително изкуство” включва два подраздела. Първият е за рисунки и в него участниците ще се състезават в четири възрастови групи: от 5 до 7 години, от 8 до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 19 години. И тук участниците  могат да представят до две рисунки, изпълнени в свободен формат и техники.

Във втория подраздел – за коледни картички, отново участниците ще се състезават в четири възрастови групи: от 5 до 7 години, от 8 до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 19 години. Изискванията за изработка включва формат на паспартуто – ½ А4 или ¼ А4, техниките и материалите са по избор. Творби, неотговарящи на условията, няма да бъдат допуснати до журиране.

Крайният срок за представяне на творбите в Център за работа с деца – Плевен е 7 декември. Към тях трябва да се прибави следната информация: трите имена, години, клас, училище и телефон за обратна връзка. В навечерието на Коледа – на 16 декември от 18.00 часа в зала „Катя Попова”, всички участници в конкурса ще могат да присъстват на празничен концерт, на който ще бъдат обявени и наградени най-добрите автори на литературни творби, рисунки и украшения.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...