Акценти
Начало / Образование / В Победа почетоха учителите пенсионери

В Победа почетоха учителите пенсионери

За поредна година  пенсионираните учители от село Победа се събраха на предпразнична среща по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Срещата беше организирана от НЧ ”Зора -1990” в знак на уважение и благодарност за дългогодишния им труд в сферата на образованието. От името на читалищното настоятелство присъстващите получиха цветя и поздравителни адреси. „Днес, повече от всеки друг ден, благодарим на вас – българските учители. Вие сте хората, посветили битието си на мисията да проправят път и откриват нови хоризонти пред бъдещите поколения”, се казва в поздравлението.

DSC01582победа учители
Учителите ветерани бяха поздравени също и от най-малките самодейци към читалището. Те изпълниха песни и стихове, посветени на учителите. На този празник се постави началото за връчване на грамоти на читалищни дарители. Първа с такава  грамота бе удостоена  Надка Найденова, дарила 5 тома Речник на българския език и портрети на български царе. Идеята на читалищното ръководство е този жест на уважение и признателност да се превърне в традиция.

DSC01583

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...