Акценти
Начало / Крими / В Плевен ще съдят мъж за отправена заплаха за убийство на деца

В Плевен ще съдят мъж за отправена заплаха за убийство на деца

37-годишният Кирил А. е предаден на съда от Районна прокуратура – Плевен, заради това, че на 24.10.2017 г. в опит да принуди  полицейски служител – разузнавач в сектор „Противодействие  на криминалната престъпност”  към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР-Плевен  да се обади и да се видят, заплашил, че ще влезе в училище или в детска градина  по негов избор и ще разстреля всички деца заедно с учителката, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини. Престъпление по чл. 143,  вр. чл.18 от НК.

Обвиняемият  проявявал интерес към огнестрелни оръжия и боеприпас, като е бил осъждан за такова престъпление. По повод подадена срещу обвиняемият жалба за оказан физически и психически тормоз през 2012 г.  той се запознал с полицейския служител. След това обвиняемият започнал често да изпраща съобщения на полицая чрез „Mesenger“, в които изразявал отвращение към  държавата и институциите на страната.

На 24.10.2017 г.  обвиняемият  изпратил съобщения до полицая,  в които отправил закана с убийство спрямо неопределен брой хора: „ ….. взех решение да извърша най-бруталното масово убийство на деца в историята на България, за да си отмъстя за зверствата, на които бях подложен. Изборът на деца за мишена е понеже през 1996г. аз бях насилствено дрогиран с медикаменти, които занижиха потентността ми с около 80% спрямо предишното ниво, заради което нямам жена и деца по ваша вина и от което следва, че и вие не трябва да имате! Ще влезна в училище или детска градина по мой избор и в ден и час също по мой избор и ще разстрелям всички деца, барабар с учителката. Ако има пазач, ще му пръсна черепа още с влизането. Оръжието е в тайници извън града с цел да не можете да го намерите в мен. Там има и над 1500 патрона в различни калибри“. В същото съобщение обвиняемият   поставил ултиматум на полицая  да не предприема никакви действия, а да му се обади и да се видят, като му дал срок  за това.

По искане на прокуратурата съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...