Акценти
Начало / Крими / В Плевен трафикът на хора най-често е с цел проституция

В Плевен трафикът на хора най-често е с цел проституция

Престъпленията, свързани с трафик на хора, в област Плевен са с изразена форма на профилиране. В град Плевен и региона трафикът е най-често с цел сексуална или трудова експлоатация. В Левски и Червен бряг той е свързан основно с джебчийство, в Долни Дъбник – с цел просия, сексуална експлоатация и джебчийство, в Кнежа и региона – с цел просия и трудова експлоатация, в Долна Митрополия и региона трафикът на хора най-често е свързан с цел сексуална експлоатация и джебчийство, отчитат от ОДМВР Плевен.

За противодействие на трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация,  със заповед на директора на ОДМВР Плевен е сформирана работна група за  провеждане на целенасочени издирвателни мероприятия.

През 2016 г., когато е създадена работната група, са образувани 14 досъдебни производства, от които са разкрити 8 престъпления, останали за работа са 5 престъпления, а едно е прекратено.  През 2017 г. образуваните досъдебни производства са 11, разкритите престъпления са 8, останали за работа са две престъпления, а едно е прекратено.  През тази година групата е приключила останалите за работа от предишните години престъпления и са образувани досъдебни производство по нови три случая.

Съпоставимо с останалите области в страната област Плевен се нарежда на второ място по брой регистрирани престъпления, както и на второ място по брой разкрити.

Показателно е, че всички престъпления, свързани с трафик за хора, влезли в съда, са завършили с осъдителни присъди, подчертават от ОДМВР Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...