Начало / Крими / В Плевен разбиха група за фалшиви документи

В Плевен разбиха група за фалшиви документи

На 28 юни 2017 година за времето от 10 часа до 21 часа са извършени процесуално-следствени действия – проверки, претърсвания и изземвания за разследване на документни престъпления – съставяне на неистински официални документи или преправяне на съдържанието на официални документи с цел да бъде използван. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен около 10:30 часа в град Плевен на улица „Климент Охридски“ засичат 59-годишен плевенчанин в момент на предаване на неистински документи /чуждестранни талони за регистрация на МПС/ на 47-годишен от Плевен. Последвали са претърсвания и изземвания на адресите на двамата в Плевен. В жилището на 59-годишния са иззети като веществени доказателства мобилен апарат, със сим карта в него, бланки на дипломи, пластики на чужд език, снимки на лица, химикали, лупи, макетни ножчета, лепила, пинсети, бланки на свидетелства за правоспособност, за професионално обучени и придобита квалификация и др., бланки на удостоверения за раждане, бланки на дипломи и свидетелства за завършено образование, бланки на удостоверения за сключен граждански брак, бланки на удостоверения за раждане, самозалепващо се фолио, декларации по чл.25, ал.8 от Закона за нотариусите, декларации по чл.264, ал.1 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс (ДОПК), пълномощни, копия на документи на чужд език, компютърна конфигурация и преносима флаш памет, мултифункционално устройство /принтер-скенер-копир/, лични карти с интервенция по тях и оригинални неистински СУМПС /около 10 броя готови и с интервенция по тях – заличени образи, имена на лица и/или серийни номера/, снимки на лица, с прикрепени към тях хартиени листчета с ръкописно изписани данни на лица и парични суми към тях, общо в размер на 1620 лева. В жилището на 47-годишния са намерени мобилен телефон със сим карта, тетрадка и документи за регистрация на МПС на чужд език и нотариално заверени пълномощни.

В книжарница в град Плевен, и свързано с търговския обект гаражно помещение, ползвано от мъж и жена – и двамата по на 41 години от Плевен, са установени и иззети два мобилни апарата със сим карти в тях, две флаш-памет, твърд диск, три многофункционални копирни устройства, два принтера, компютърна конфигурация. В жилище, в град Плевен, ж.к.“Дружба“, обитавано от двамата са открити 10 флаш-памет, лаптоп и две преносими външни памети.

В частен дом в град Долни Дъбник, обитаван от 37-годишен, е намерен и иззет издаден дубликат на неистинско свидетелство за завършено основно образование от ОУ и на диплома за завършено основно образование от ОУ.

От училище в Плевен, съхраняващо в архив образователни документи, са иззети в оригинал образователните книжа – регистър за издадени свидетелства за завършено образование, класна книга и регистър на записаните ученици в училището, където фигурира дописването на 37-годишния от Долни Дъбник.

Със заповед за задържане за срок до 24 часа са задържани 59-годишния, 47-годишния, 41-годишния и 37-годишния. С постановление на РП-Плевен от 29.06.2017 година 59-годишния и 41-годишния от Плевен са задържани за 72 часа и са приведени в следствен арест – Плевен. Разследването по досъдебното прозводство продължава разследващ полицай при ОДМВР – Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...