Акценти
Начало / Крими / В Плевен провеждат обучение за работа с младежи, употребяващи наркотици

В Плевен провеждат обучение за работа с младежи, употребяващи наркотици

Инспектори от Детска педагогическа стая в районните управления на ОД на МВР – Плевен и здравните кадри от системата на общинските училища за превенция на употребата на наркотични вещества ще се включат в обучение, което ще се проведе днес в Плевен. То е организирано от Общински съвет по наркотични вещества – Плевен.

Акцент в програмата ще бъде темата „За и против легализирането на марихуаната – вреди и ползи“. Дискусия ще има и по въпросите за причинната връзка между остри психози и употреба на ПАВ, рисковете пред младите хора от новата синтетична дрога. По своята същност това е специализирано надграждащо обучение за разпознаване на симптоматиката и работа с деца и млади хора, употребяващи и/или злоупотребяващи с наркотични вещества.

Гост – презентатори в обучението са консултанти на Министерство на здравеопазването и Националния съвет по наркотични вещества. Обучението се реализира с подкрепата на Министерство на здравеопазването, в рамките на „Програма за превенция употребата на наркотични вещества на местно ниво”, чрез Община Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...