Акценти
Начало / Здравеопазване / В Плевен откриха дарителската кампания „Локомат за България“

В Плевен откриха дарителската кампания „Локомат за България“

Дарителската кампанията за закупуване на първия робот Локомат за България беше открита снощи в Плевен с представянето на книгата на д-р Анелия Хохвартер – „Пътуване“. Събитието се проведе в ХГ „Дарение Светлин Русев“ под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Медицинският апарат Локомат се използва за лечение и рехабилитация при редица тежки заболявания, като детска церебрална парализа, инсулт, множествена склероза, като целта му е да помогне за възстановяване на двигателните функции.

Официални гости на откриването бяха: кметът на град Плевен Георг Спартански, зам.-кметът Стефан Милев, Стефка Григорова – началник на отдел „Култура“ към Община Плевен, Атанаска Василева – кмет на Горна Митрополия, Пламен Тотев  от издателска къща „Персей“ и много приятели, колеги, граждани и гости от Франция и Германия.

В откриването на кампанията се включиха и изпълнителите от певческа група за народни песни от Горна Митрополия.

В своето приветствие  кметът на град Плевен Георг Спартански благодари на всички присъстващи, които са отделили от времето си, за да станат част от кампания „Локомат за България“. Той сподели, че се е включил към каузата без грам съмнение в това, което д-р Хохвартер е започнала да прави. Кметът допълни, че тази кауза, която Анелия с цялото си сърце е поела, а именно – да даде шанс и надежда на хора, които страдат от заболявания и имат нужда от помощ, е достойна. Също така той сподели, че искрено се възхищава на труда и постиженията й.

%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d1%85%d0%be%d1%85%d0%b2%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b5%d1%80

Пред репортер на ИнфоПлевен д-р Анелия Хохвартер сподели, че е написала книгата си „Пътуване“, като първоначалната й идея е била да я подари на приятелите си за своя юбилей. След разговор с издателство „Персей“ тя решава  да я пусне в продажба, за да може парите да отиват в сметката за закупуване на Локомат. Самата книга е едно пътуване в пространството, времето и духовността. Д-р Хохвартер ще посети 4 града, където да представи книгата си, която вече се радва на голям интерес и зад граница.

Пламен Тотев  от издателска къща „Персей“ представи книгата, която заедно с Анелия са направили  като един прекрасен роман. Роман за едно търсене и едно пътуване в една екзотична страна, много далечна и различна. Освен пътуване тя  е и търсене на любов, реализация, смисъл на съществуване, едно пътуване към себе си. Той сподели, че е благодарен на съдбата, че се е срещнал с д-р Хохвартер. Според него, тя е един мултиталантлив човек.

%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-1

Книгата „Пътуване“ може да се закупи онлайн и на самото й представяне в градовете. Лекарката сама поема разходите по печатането й, а всички пари от продажби отиват изцяло за кампанията. Разкрити са две дарителски сметки – в лева и евро.

%d0%bf%d0%b5%d0%b2%d1%87%d0%b5%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d1%83%d0%bf%d0%b0

%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...