Начало / Крими / В Плевен осъдиха мъж на затвор и 8 000 лв. глоба за подкуп на полицаи и шофиране след употреба на алкохол

В Плевен осъдиха мъж на затвор и 8 000 лв. глоба за подкуп на полицаи и шофиране след употреба на алкохол

По внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура-Плевен, 45-годишен мъж е осъден на пет години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 8 000 лева за даване на подкуп на двама полицаи и за шофиране на лек автомобил след употреба на алкохол, съобщиха от Прокуратурата в Плевен.

Р.А. е признат за виновен за това, че на 14. 10.2021 г., на третокласен път   с. Асеновци – гр. Левски, обл. Плевен, направил опит  да даде подкуп на длъжностни лица – двама полицейски служители към РУ-Левски при ОД на МВР – Плевен. Той предложил на полицаите 100 евро и 10 лева, за да не извършат действие по служба – да не му направят полицейска проверка и да не му бъде състава Акт за установяване на административно нарушение по ЗДвП. По същото време и място, Р.А. управлявал лек автомобил  с концентрация на алкохол на кръвта 2,77 промила, което било установено по надлежния ред. Престъпленията са квалифицирани е по чл. 304а, пр. 3, вр. чл. 304, ал.1, вр. чл.18, от НК и по чл. 343б, ал.1 от НК.

Подсъдимият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...