Акценти
Начало / Здравеопазване / В Плевен организират безплатни прегледи и диагностика на кожни алегрични заболявания

В Плевен организират безплатни прегледи и диагностика на кожни алегрични заболявания

От днес до втори декември тази година ще се проведе станалата традиционната, осма Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. Тази година кампанията е насочена към различните кожни алергични заболявания, като атопичен дерматит, уртикария и контактен дерматит.

Плевен е сред градовете, които ще се включи в инициативата. Прегледите ще се провеждат в Университетска кожна клиника, като желаещите да бъдат консултирани трябва да имат предварително записан час на телефон 064/886696 до 13,30 ч.  По време на кампанията пациентите ще бъдат консултирани и преглеждани безплатно, като при нужда ще бъдат провеждани и необходимите кожно-алергологични тестувания, отново без заплащане от страна на пациентите..

През 2016 г. фокусът на кампанията са професионалната алергия, възникваща в работната среда на пациентите и фотоалергичните реакции. Едни от най-често засегнатите професионални групи са фризьори, козметици, автомонтьори, строители и др.

Освен безплатните консултации, цел на кампанията е популяризиране на проблема за професионалните алергичните кожни реакции сред обществото и в медийното пространство, както и дискутиране на възможностите за диагностика, лечение и профилактика на тези заболявания.

Националната кампания се организира от Секцията по дерматоалергология към Българското дерматологично дружество (БДД) и е в рамката на “Healthy skin @t work” кампанията на  ЕPOS (European Initiative for the Prevention of Occupational Skin Diseases) в която участват 30 европейски страни.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...